Начало За нас Реклама Контакти

Патладжанена лазаня

Снимка за Патладжанена лазаня
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съществуват множество интерпретации на тема лазаня, но едва ли досега сте попадали на нещо подобно. Корите всъщност са заменени с резени патладжани, а останалите съставки са в традиционен италиански стил – моцарела, босилек, домати. Получава се едно наистина впечатляващо и диетично ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 патладжана
  • 4 с. л. зехтин
  • 400 г сварен бял фасул
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 с. л. мащерка, нарязана на ситно
  • 2 с. л. настърган пармезан
  • за доматения сос:
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 500 г домети, обелени и нарязани на ситно или от консерва
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
  • 2 с. л. босилек, нарязан на ситно
  • 1 топка моцарела или кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се нарязват на дълги резени, заливат се с вода и се поръсват с 2 с.л. сол. Оставят се да постоят 20 мин., измиват се, отцеждат се и се намазват със зехтина. Слагат се да се запекат за 10 мин. в загрята на 200˚С фурна в тавичка, покрита с хартия за печене.

  2. 2.

    Фасулът се пасира с млякото, мащерката и настъргания пармезан.

  3. 3.

    За доматения сос зехтинът се загрява и се добавя чесънът. Когато стане ароматен, се сипват доматите и доматеното пюре. Натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци и всичко се оставя да къкри, докато се сгъсти. Добавя се босилекът.

  4. 4.

    "Лазанята" се подрежда в тавичка, като се започва с лъжица доматен сос, отгоре се слага ред патладжани, слой бобено пюре и отново домати. Завършва се с доматен сос. Покрива се с резени моцарела и се слага да се запече за 15-20 мин.


Галерия
Подходящи типове вина
Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари