Начало За нас Реклама Контакти

Фусили със сирене и кайсии

Снимка за Фусили със сирене и кайсии
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пастата, вероятно, е най-популярното ястие, което може да се приготви за броени минути и да обедини в себе си невъобразими на пръв поглед комбинации на вкусове и аромати. Затова ви предлагаме да се доверите на тази рецепта и да комбинирате пресните ароматни кайсии със завладяващия вкус на синьото сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г фусили или друг вид паста
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 с. л. зехтин
  • 100 г сирене рикота или крем-сирене
  • 100 мл течна сметана
  • 100 г синьо сирене, натрошено
  • 1 с. л. естрагон, нарязан на ситно
  • ½ ч. л. смлян шарен пипер
  • 4 кайсии, нарязани на тънки ивици

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се сварява според инструкциите на опаковката.

  2. 2.

    Чесънът се запържва леко в загретия зехтин. Не бива да се зачервява, а само да стане по-ароматен. Добавят се сметаната и рикотата и се разбъркват 1-2 мин. Слагат се кайсиите, естрагонът и синьото сирене. Подправя се с шарен пипер. Разбърква се, докато сиренето започне да се разтопява и с получения сос се заливат фусилите.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари