Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:14 20.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема "Канелони" от тиквички
Автор Sapiens (master Merlin)
Публикувано07.06.08 01:11  



За тези, които не знаят какво е "канелони".
Канелони е названието на вид паста, както макарони, спагети и много други. Представляват къси и с огромен отвор макарони, които са създадени, за да могат да се пълнят.

ПИКАНТНИ ТИКВИЧКИ "АЛА КАНЕЛОНИ"
===================================
Продуктите:
=========
Около 1 кг. средни по диаметър тиквички
600 г. кайма 60:40 (повече телешко)
2 вр.копър
глава лук
ориз "колкото поеме"... :)
подправките са описани в рецептата

Тиквичките измиваме, почистваме крайщата и срязваме напречно наполовина.
Избождаме всяка част, така че да остане стеничка поне 1 см. Това може лесно да стане с един инструмент за избождане на чушки за печене. Т.е., правим си канелони от тиквички.
Осоляваме ги обилно чрез намазване отвътре с пръст, потопен в солта.
Оставяме ги да престоят 1 час, за да се отдели течността от тях и да поемат сол.

Плънката:
=========
Каймата подправяме със сол, черен пипер,щипка ситносмлян лют червен пипер (чили), щипка индийско орехче, щипка смлян джинджифил и настърганата кора от един лимон.
Да не ви притеснява обилието от подправки - каймата трябва да бъде по-пикантна, защото тиквичките са по-безвкусни и няма как да се овкусят по друг начин.
Нарязваме лука на ситни кубчета.
Нарязваме копъра на ситно.
Омесваме каймата с лука и копъра.
Правим кебапчета по размер на отвора на тиквичките.
Овалваме кебапчетата в ориз и ги натъпкваме в "канелоните".
(Надявам се, че повечето ще се сетят защо ги овалваме, а не омесваме ориза с каймата...)
Подреждаме "канелоните" вертикално в тенджера, плътно една до друга.
Загряваме 4 с.л. олио (аз предпочитам зехтин), сваляме от котлона, след 30 сек. изсипваме 1 с.л. червен пипер и на върха на ножа лют. Бързо разбъркваме и "гасим" с 250 мл.хладка вода, в която сме разбили 1 с.л. доматено пюре.
Поливаме тиквичките колкото едва да се покрият. Ако не стигне течността, просто доливаме с вода.
Варим на силен огън 5 мин. и още 15 мин. на тих огън,под капак, едва да къкри.
Сваляме от огъня и поръсваме обилно със ситно нарязан копър, смесен със ситно нарязани стръкове от пресен чесън или ситно накълцани скилидки чесън.

"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* "Канелони" от тиквички Sapiens   07.06.08 01:11
. * Re: "Канелони" от тиквички Жe   08.06.08 14:28
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   08.06.08 15:15
. * Re: "Канелони" от тиквички Жe   09.06.08 15:05
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   09.06.08 18:45
. * Re: "Канелони" от тиквички ket1234   09.06.08 19:57
. * Re: "Канелони" от тиквички ket1234   09.06.08 20:14
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   10.06.08 00:09
. * Re: "Канелони" от тиквички Melany99   11.06.08 04:30
. * Re: "Канелони" от тиквички ket1234   11.06.08 08:20
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   11.06.08 17:15
. * Re: "Канелони" от тиквички ket1234   11.06.08 20:40
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   11.06.08 21:46
. * Re: "Канелони" от тиквички ket1234   11.06.08 22:58
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   11.06.08 23:21
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   10.06.08 00:15
. * Re: "Канелони" от тиквички Жe   11.06.08 01:38
. * Re: "Канелони" от тиквички Sapiens   11.06.08 17:09
. * Re: "Канелони" от тиквички Жe   11.06.08 01:35
. * Re: "Канелони" от тиквички Жe   11.06.08 00:44
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.