рецепта
Спагети alla puttanesca
Гответе с мен
Италианска кухня
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 15 мин.
Порции: 2
Българска
Рецептата "Спагети alla puttanesca" беше добавена на
Продукти
спагети | 200 г |
СОС
консервирани домати | 400 г |
аншоа в зехтин | 50 г |
Чесън | 2 скилидки |
10 броя черни маслини без костилки | |
1 почистена и ситно нарязана люта чушка | |
Каперси | 1 с.л. |
пресен босилек | |
пресен копър | |
пресен магданоз | |
смлян черен пипер | |
сол |
Приготвяне
• Аншоата се отцежда от зехтина, който се сгорещява с тиган с дебело дъно.
• Прибавя се пресованият чесън и се запържва 1 минута.
• Добавят се филетата аншоа и се запържват няколко минути.
• Доматите се пасират и се изсипват в тигана.
• Готви се 10 минути.
• Прибавят се нарязаните маслини, лютата чушка и каперси и се подправят със смлян черен пипер.
• Сосът се посолява и се разбърква.
• Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и се отцеждат.
• Изсипват се в тигана с приготвения сос.
• Разбъркват се и се загряват 1 минута.
• Спагетите alla puttanesca се сервират веднага, като се поръсват с предпочитаните накълцани на ситно ароматни треви.
Бележки
** Рецепта за Спагети alla puttanesca - рецептата за Спагети alla puttanesca е измислена в средата на 20 век. Ароматни, люти и леко солени те съчетават в себе си типични продукти за южната италианска кухня : зехтин, маслини, каперси, домати, чесън и люта чушка.
Етикети: спагети , италианска кухня , домати , сос , каперси , маслини , бързи рецепти , стъпка по стъпка