рецепта

Спагети alla puttanesca

Спагети alla puttanesca

Рецепта за Спагети alla puttanesca - рецептата за Спагети alla puttanesca е измислена в средата на 20 век. Ароматни, люти и леко солени те съчетават в себе си типични продукти за южната италианска кухня : зехтин, маслини, каперси, домати, чесън и люта чушка.
5 5 4

Италианска кухня

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 15 мин.

Порции: 2

Българска

Рецептата "Спагети alla puttanesca" беше добавена на

5 коментара

Продукти

спагети 200 г

СОС

консервирани домати 400 г
аншоа в зехтин 50 г
Чесън 2 скилидки
10 броя черни маслини без костилки
1 почистена и ситно нарязана люта чушка
Каперси 1 с.л.
пресен босилек
пресен копър
пресен магданоз
смлян черен пипер
сол

• Аншоата се отцежда от зехтина, който се сгорещява с тиган с дебело дъно.

• Прибавя се пресованият чесън и се запържва 1 минута.

• Добавят се филетата аншоа и се запържват няколко минути.

• Доматите се пасират и се изсипват в тигана.

• Готви се 10 минути.

• Прибавят се нарязаните маслини, лютата чушка и каперси и се подправят със смлян черен пипер.

• Сосът се посолява и се разбърква.

• Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и се отцеждат.

• Изсипват се в тигана с приготвения сос.

• Разбъркват се и се загряват 1 минута.

• Спагетите alla puttanesca се сервират веднага, като се поръсват с предпочитаните накълцани на ситно ароматни треви.


Бележки

** Рецепта за Спагети alla puttanesca - рецептата за Спагети alla puttanesca е измислена в средата на 20 век. Ароматни, люти и леко солени те съчетават в себе си типични продукти за южната италианска кухня : зехтин, маслини, каперси, домати, чесън и люта чушка.