Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнести спагети с портокалово пуешко месо

Снимка за Пълнозърнести спагети с портокалово пуешко месо
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Богато на вкусове ястие, в което се отдава дължимото на превъзходната комбинация от пуешко месо и портокал. Тя изпъква на фона на пресни летни зеленчуци и млечната плътност на крем-сиренето.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • 500 г пуешко филе, нарязано на пръчици
  • 100 мл вермут
  • 200 мл портокалов сок
  • 1 тиквичка, нарязана на тънки пръчици
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки пръчици
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 400 г пълнозърнести спагети
  • 1 ч. л. естрегон, нарязан на ситно
  • 200 г крем-сирене
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слага пуешкото филе, посолява се и се изпържва до златисто. Налива се вермутът и се оставя да поври, докато течността се редуцира наполовина. Прибавят се портокаловият сок, тиквичката, лукът и чушката. Подправя се с малко сол. Оставя се да поври 5 мин.

  2. 2.

    През това време спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, прецеждат се и се разбъркват с малко зехтин.

  3. 3.

    Към врящото месо се добавят естрагонът и крем-сиренето. След като поври 2-3 мин., сосът е готов.

  4. 4.

    Спагетите се сервират в чинии и се заливат с лъжица от соса и няколко парченца месо. Могат да се гарнират и с филенца от портокал.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари