Начало За нас Реклама Контакти

Ньоки от рикота и спанак

Снимка за Ньоки от рикота и спанак
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В Италия не всичко е паста и пица. По принцип показаните тук топчета се правят от картофи, но много хора живеят с единствената цел да нарушават дадени принципи. Та и ние така - нарушаваме и се наслаждаваме на резултата. Още при сервирането на тази вкуснотия душата ви ще запее. Дали канцонета или ария из опера на Пучини - това оставяме на вашия вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 900 г пресен спанак
  • 1 с. л. зехтин
  • 350 г рикота или извара
  • 4 с. л. настърган пармезан или кашкавал
  • 2 разбити яйца
  • 1 щипка индийско орехче
  • 5-6 с. л. брашно
  • 100 г стопено масло
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • 4 с. л. настърган пармезан или кашкавал за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спанакът се слага в загретия зехтин да позавехне, разбърква се 5 мин., охлажда се, изстисква се добре от сока и се пасира.

  2. 2.

    Към спанака се прибавят рикотата, пармезанът, яйцата, индийското орехче, сол, пипер на вкус. Прибавя се толкова брашно, че да се получи меко тесто. Тестото не бива да се бърка дълго.

  3. 3.

    С мокра лъжица се взема от сместа и се пуска да се свари на части в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 мин., или докато ньоките изплуват.

  4. 4.

    Сервират се веднага, залети с разтопено масло и поръсени с пармезан.


Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари