Спагети Ла Франческа
Необходими продукти
- • 500 г спагети
- • 60 г масло
- • 10 г сол
- • 120 г шунка
- • 400 г гъби
- • 4 бр. жълтъци
- • 60 г лук
- • магданоз
- • 2 с.л. брашно
- • 2 с.л. олио
Начин на приготвяне
В подходящ съд се кипва вода. Добавя се сол, поставят се спагетите и се варят. Сварените спагети се прецеждат и се добавя масло. Почистените гъби се варят 30 минути във вода и сол. Изваждат се и се нарязват, а бульонът се прецежда. Брашното и ситно нарязаният лук се запържват. Прибавя се гъбената отвара, като се бърка постоянно. Сместа се оставя да поври още малко, отнема се от огъня и се пасира. Шунката се нарязва на малки кубчета. Смесва се с гъбите и се задушава. Към соса се прибавят жълтъците и задушените гъби и шунка. Спагетите се поставят в чиния и се заливат с направения сос. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.
Рецептата е добавена от bubi на 30 Декември 2007 г.
Още рецепти за:
Ястия с колбаси ⋅ Ястия с шунка ⋅ Ястия с гъби ⋅ Паста ⋅ Спагети ⋅ Паста с колбаси ⋅ Паста с гъби ⋅ Италианска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.